Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Lommelse Rugbydames verslaan Arendonk en pakken de eerste plaats

Gisteren - zaterdag - speelden de Murphy's Ladies van Lommel een spannende uitwedstrijd tegen de Arendonkse Pitbulls. Deze teams zijn al jarenlang aan elkaar gewaagd, en de sfeer in Arendonk was zoals altijd fantastisch. De Pitbulls staan bekend om hun fysieke kracht en sterke samenspel, iets waar de Lommelse dames in het verleden vaak moeite mee hadden. Deze keer lukte het echter wél om Arendonk te overwinnen.

De wedstrijd begon fel, met de Murphy's Ladies die een indrukwekkende verdedigende lijn neerzetten in de eerste 10-15 minuten. Tackles vlogen in het rond en er werd niets weggegeven. Arendonk slaagde er niet in om de verdediging te doorbreken en een try te scoren. Pas na een kwartier slaagde Lommel erin om over de middenlijn te komen, en het duurde niet lang voordat Cindy de eerste try van de wedstrijd maakte: 0-5. Mirre verzilverde vervolgens de conversie met een perfecte kick tussen de palen, wat de stand op 0-7 bracht.

Niet veel later werd het harde werk van Lommel opnieuw beloond met een tweede try, dit keer van Sophie na een mooie assist van Silke. Helaas ging de conversie deze keer mis, maar Lommel ging met een comfortabele 0-12 voorsprong de rust in.

De Arendonkse Pitbulls lieten zich echter niet zomaar opzij zetten en kwamen sterk terug in de tweede helft, wat leidde tot een score van 7-12. Cindy vergrootte vervolgens de voorsprong weer naar 7-17 met haar tweede try van de wedstrijd. Arendonk vocht door en bracht de stand op 12-17, wat zorgde voor een zenuwslopende slotfase.

De laatste tien minuten waren bloedstollend, maar gelukkig wist Esmee met een beslissende try de overwinning veilig te stellen voor Lommel. Ellen, die met haar brute kracht een cruciale rol speelde in de verdediging, droeg voor deze gelegenheid rugnummer 8, ter ere van haar plek op de verkiezingslijst voor de gemeenteraadsverkiezingen. Dankzij het teamwork en de inzet van alle speelsters slaagde Lommel erin de dreigende gelijkmaker tegen te houden en keerde het team met een verdiende overwinning huiswaarts.

Dankzij deze overwinning staan de Lommelse dames nu op de eerste plaats in het klassement. De coach sprak lovende woorden na afloop: "Dikke proficiat dames! Een wedstrijd met alles erop en eraan. We lagen soms onder, maar we reageerden op de juiste momenten. Verdedigend waren we heel sterk. Het is echt mooi om jullie als team voor elkaar te zien werken. Ik ben heel trots op jullie. Laten we samen blijven groeien en leren. Tot dinsdag op de training!" Ook de kapitein was vol lof: "Zo trots en blij met zo'n topteam. We hebben afgezien en gevochten, maar die eerste plaats is van ons!"

Met maar liefst 17 speelsters – en dus 7 wissels – was dit de eerste keer dat Lommel zo'n volle bank had. De ploeg hoopt door actieve werving van nieuwe leden het team verder te versterken en volgend jaar zelfs een 15's-competitie te spelen. Geïnteresseerde dames zijn van harte welkom om een keer mee te trainen en de sfeer te proeven.

De volgende wedstrijd van de Lommelse dames is een uitwedstrijd tegen Pajottenland op 9 november. Kom hen gerust aanmoedigen!