Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Lommel SK wint vriendschappelijk van Al Ahli met 1-0

Lommel nam het vanmiddag in het Soevereinstadion vriendschappelijk op tegen Al Ahli uit Qatar. Deze laatste speelt in Doha in de Qatar Stars League.

In de basiself al onmiddellijk de nieuwe aanwinsten Titi, Kébé, Tewelde en in de goal Pieklak. Op de bank zaten maar liefst 15 vervangers! De eerste helft was een maat voor niets… Het eerste feit dat we moesten noteren viel pas in de 38ste minuut met een schot over van Alvaro Santos, en een minuutje later met een goeie kopbal net naast van Caue Santos. Daar bleef het bij met als logische ruststand 0-0.

Bij het begin van de tweede helft zagen we een goeie poging van Vancsa, maar zijn schot ging naast. Lommel toonde wél wat meer aanvallende impulsen bij aanvang van deze tweede helft, maar behalve enkele hoekschoppen leverde dit verder niet veel op. In de 55ste minuut ook een poging van nieuweling Tewelde, maar de keeper pakte erg makkelijk. Op het uur een vervanging bij de bezoekers van maar liefst 7 spelers, waardoor ook Julian Draxler op het plein verscheen. In de 70ste minuut werd het dan toch 1-0 dankzij een knappe goal van Caue Santos. Eindstand bleef uiteindelijk 1-0, verdienstelijk voor Lommel, maar zeker geen echt aangename wedstrijd om te bekijken, o.a. door het gemis aan doelkansen.

Wat de nieuwelingen betreft kunnen we voorlopig enkel over Tewelde iets zinnings zeggen, hij viel op door toch enkele mooie acties. De anderen... té weinig van gezien. De keeper werd op geen enkel moment op de proef gesteld, Titi viel al na een 25-tal minuten uit en Kébé kwam te weinig aan de bal.