Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Lommel SK wint thuis van Futures

Foto Lommel SK

Lommel SK kreeg vanavond de Futures van RSC Anderlecht als tegenstander, een club die dit seizoen nog geen enkele keer kon winnen en voorlaatste staat in de rangschikking. En na een 0 op 6 pakt Lommel nu dus een 9 op 9 na een 2-1 overwinning! Tegen de RSCA Futures konden ze wel pas op het einde het verschil maken. Diego Rosa plaatste de bal in de 86ste minuut netjes in de verste hoek. Eerder had Salah al voor de 1-0 gezorgd.

Lommel begon goed aan de wedstrijd en al na 5 minuten zette Salah Lommel op rozen: 1-0. Amper een minuut later later kreeg de Nederlandse spits Van Duiven de kans om vanaf de stip de 2-0 op het bord te zetten, en zo zijn eerste doelpunt voor SK te maken, maar... hij zag Vanhoutte zijn schot stoppen. Lang kon Lommel de voorsprong niet houden, want op het kwartier kwamen de Futures langszij via Robberechts: 1-1. Dit was ook de stand bij de rust.

In een tweede helft die grotendeels gecontroleerd werd door de thuisploeg leken de bezoekers lange tijd op weg naar een punt, maar Lommel toonde in de eindfase toch de nodige grinta om voor de overwinning te gaan. Er kwamen wel enkele halve kansen, maar ook geen grote, tot helemaal in het slot Wouters over kopte. Maar in de 85ste minuut was het dan toch raak via Rosa: 2-1 en meteen ook de eindstand. Géén wereldschokkend voetbal, maar dankzij een goede eerste en laatste kwartier, en een alweer alom tegenwoordige Karim Dermane toch verdiend de punten thuis gehouden tegen een toch bijzonder zwakke Futures...