Lommel SK start met nederlaag op de Freethiel

Vanavond de eerste seizoenswedstrijd in de nieuwe competitie voor Lommel SK, met een verplaatsing naar SK Beveren. En in de kern... veel nieuwelingen, waarbij onder de lat de erg jonge Pieklak, en verder ook Van Duiven, Kébé, Salah en Titi. Maar het werd géén succes, want er werd verloren met 2-1!

Het eerste schot tussen de palen kwam in de 7de minuut van de thuisploeg via Geusens, maar deLommelse goalie had een mooie parade in huis om het doelpunt te voorkomen. De vorige 6 minuten waren eigenlijk volledig voor Lommel, maar zonder doelgevaar. Het eerste schot van Lommel SK kwam er pas op het kwartier met een schuiver redelijk naast van Schoofs. In de 21ste minuut dan plots een vermijdbare goal van Beveren, 1-0 via Geusens. Hij kreeg zowel téveel ruimte van de verdediging, maar ook Pieklak stond niet écht goed opgesteld. In de 34ste minuut eindelijk nog eens een schotje van Lommel, via Salah, maar ook dit ging naast. En zo bleef het 1-0 tot aan de rust, met de boodschap dat Lommel toch een tandje zal moeten bijsteken in de tweede...

De tweede helft was amper 6 minuten bezig, en plots weer een erg zwakke verdediging bij de bezoekers en Limbombe sneed perfect erdoorheen en knalde onhoudbaar binnen: 2-0. Even later knalde Geusens ook nog eens hoog over. In de 69ste minuut kreeg Lommel dan eindelijk ook nog eens een mogelijkheid, maar het schot van Titi vanuit een scherpe hoek ging voorlangs. Direct daarna een erg snelle uitbraak van Beveren, gelukkig net op tijd in hoekschop gewerkt door Kébé. Pas in de 77ste minuut een échte doelkans voor Lommel, maar de lokale goalie had een goeie parade in huis om de aansluitingstreffer van Santos te verhinderen. In de 82ste minuut viel die 2-1 dan toch nog, na een hoekschop en de goal van Lucas Schoofs, een doelpunt dat eigenlijk wel een beetje uit de lucht kwam vallen, maar... die tellen ook! Helemaal op het einde voorkwam Dries Wouters ook nog de 3-1, en Sam de Grand pakte in de allerlaatste seconde nog een rode kaart, maar zo eindigde deze partij op een teleurstellende 2-1 nederlaag.