Lommel SK speelt gelijk bij FC Luik

Lommel SK moest vanavond op bezoek bij FC Luik, een ploeg die op de dertiende plaats stond met amper 5 punten. En na een redelijke eerste helft en een slaapverwekkende tweede, werd het uiteindelijk een billijk maar teleurstellend 1-1 gelijkspel voor Lommel.

Na amper 8 minuten stond het al 1-0 voor Luik, erg gevleid op dat moment, na een erg ver uitkomen van Pieklak en dé goal van het weekend van Da Silva: 1-0 met een schot van maar net over de middenlijn. Lommel kon daarna niet écht gevaar brengen, terwijl de thuisploeg in de 25ste minuut wél bijna de 2-0 scoorde via Lefebvre, maar een attente Pieklak wist perfect deze poging uit zijn doel te houden. Het eerste schot tussen de palen van Lommel kwam er pas op het half uur, met een wel bijzonder zwak schot van Van Duiven. Enkele minuten later opnieuw Van Duiven die zijn schot net naast zag gaan. En even later trapte Santos op de plaatselijke keeper. In de 40ste minuut opnieuw een poging van Van Duiven, die maar wat graag zijn eerste goal voor Lommel wil maken, maar nu ging zijn poging net over. En amper twee minuten later dan toch de 1-1 via Dries Wouters! Meteen ook de ruststand.

In de 55ste minuut nog eens een erg goede actie van de bezoekers met Karim Dermane en Salah, maar net geen goal! En waar de eerste helft best nog aangenaam om te bekijken was, was dit in een erg teleurstellende tweede helft niet meer het geval... Véél meer dan wat 'aanmodderen' zat er voor beide teams blijkbaar niet in. Met een dergelijk spelpeil kan en mag Lommel niet tevreden zijn! In de 75ste minuut dan toch nog eens wat emotie op het veld met een erg goede poging van Mouhli, maar een al even goed redding van Pieklak in hoekschop. In de allerlaatste minuut van blessuretijd dan toch nog een kans voor de ingevallen Stevanovic, maar dit schot strandde op de deklat. We konden écht niet méér noteren in deze wedstrijd, die dan ook vrij terecht op een gelijkspel eindigde.