Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Lommel SK kan ook thuis géén vuist maken en verliest van RWDM

Lommel nam het vanmiddag in haar eerste thuiswedstrijd op tegen RWDM. Na de bedroevende 2-1 vorig weekend in Beveren was er maar één boodschap, en dat was… winnen. In de basis, gelukkig, zagen we Karim Dermane terug!  Vóór de wedstrijd passeerden ook alle meer dan 500 jeugdspelers van Lommel SK de revue, en dan… dan was het tijd voor die eerste thuismatch. En die werd (niet onterecht) verloren met 0-2!

De eerste 10 minuten waren gelijkopgaand, pas in de 10de minuut zagen we een eerste doelpoging vanwege de bezoekers uit RWDM via Robail, maar zijn schot ging naast.  In de 20ste minuut opnieuw een bijna-kans voor de bezoekers, terwijl Lommel ondertussen best goed meevoetbalde, en Karim Dermane zijn absolute meerwaarde voor dit team tentoonspreidde. In de 25ste minuut dan een eerste schot binnen de palen van Halifa, maar recht op Pieklak.  In de 33ste minuut dan een (terechte) penalty voor RWDM door een fout op Robail in de zestien. Deze werd gezet door Parzyszek, maar de jonge doelman van Lommel SK stopte de bal en vermeed hierdoor de achterstand! Even later een bijzonder knappe actie van Van Duiven en Salah, maar jammer genoeg zonder doelgevaar. En zo werd er gerust met een 0-0 stand, dankzij de gestopte strafschop door Pieklak, maar met een onmondig Lommel in de zestien: géén enkel schot op goal in 45 minuten!

Lommel startte best aanvallend in de tweede helft, maar het waren de bezoekers die in de 51ste minuut dan toch de 0-1 tegen de netten prikten via Ziani… de Lommelse verdediging ging hier ook niet volledig vrijuit! In de 53ste minuut zagen we dan een allereerste schot op goal van Lommel via één van de betere spelers op het plein, Salah. In de 64ste minuut redde Pieklak mar net het schot van Kestens, bijna was het 0-2… Deze tweede helft was trouwens een bedroevend spektakel: géén doelkansen, veel slechte passes, onnodige fouten, ... En in de 82ste minuut dan het onvermijdbare: 0-2 via Robail. Over and out voor de thuisploeg, die zo als één van de promotiekandidaten achterblijft met een 0 op 6, ondanks nog een knappe vrijschop van Rosa in blessuretijd, maar makkelijk gepakt door Lathouwers.