Lommel SK blijft in spoor van Beerschot en Deinze

Lommel trok vanmiddag naar de Walen van Francs Borains, en kon daar beter de drie punten van mee naar huis brengen met het oog op de eventuele promotie!  En dat deed het ook, want het won met 1-2 dankzij doelpunten van Schoofs en Talvitie. En zo blijft Lommel helemaal bovenaan meedraaien…

De eerste tien minuten ging het goed op en af, zonder kansen, maar met één dreiging van iedere kant.  Ook het volgende kwartier kabbelde het verder, met slechts één erg zwak schot op goal van de thuisploeg waardoor De Busser niet verontrust werd. In de 26ste minuut dan de eerste hoekschop van de wedstrijd voor Lommel, genomen door Rosa en in het doel gekopt door Schoofs: 0-1 (alhoewel uit de herhaling bleek dat het wel eens via Malungu een own-goal zou kunnen zijn). In de 40ste minuut moest De Busser zich dan toch eens tonen op een bijzonder grote kans van Lavie, daar was het bijna de gelijkmaker. Maar het bleef 0-1 tot aan de rust na een erg zwakke partij van beide teams.

Het eerste kwartier van de tweede helft bood alvast een ietsje meer, met iets sneller voetbal en Lommel SK dat alles onder controle hield. Op het uur dan toch een grote kans voor de 0-2 voor Talvitie, maar de verdediging van de thuisploeg bracht redding. Vijf minuten later kreeg Francs Borains dé kans op de gelijkmaker bij een vrijschop vlak voor de zestien, na een fout van Wouters, maar het schot van Lavie ging over. Amper twee minuten later dan toch de 0-2 na een assist van Rosa voor Talvitie die vrij makkelijk de bal kon intrappen.  In de 76ste minuut stond Granell gelukkig op de lijn van het doel van De Busser toen een bal bijna werd ingekopt. In de 80ste minuut scoorde Talvitie dan nóg een goal, maar deze werd (onterecht) afgekeurd wegens buitenspel. In de 87ste minuut kreeg ook Rosa nog een kans op de 0-3, maar zijn trap was iets te zwak en doorzichtig. Helemaal op het einde werd het dan toch nog spannend toen Healy in de 90ste minuut de aansluitingstreffer scoorde: 1-2. In de 95ste minuut ook nog een grote kans voor Santos, maar bij het eindsignaal bleef het gelukkig bij die 1-2.

En zo eindigde deze partij na een zwakke eerste maar iets aangenamere tweede helft, met zelfs nog een bijzonder spannend slot, op 1-2, waardoor Lommel op 1 puntje blijft van Deinze en 2 van Beerschot (maar Deinze speelt vanavond nog uit bij FC Luik). UPDATE: Deinze verloor, dus de afstand tussen plaats 1 en 2 blijft respectievelijk amper één en twee puntjes...