Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Lommel SK wint ook bij Lierse

Foto Lommel SK

Lommel trok vanmiddag naar het Lisp en betrad het veld met wel erg opvallende truitjes, met het opschrift ‘Everyone is with you, kapitein’, een mooie boodschap voor Glenn Neven die voor waarschijnlijk de rest van het seizoen out is met een zware blessure. En Lommel stoomde verder op het pad van de afgelopen weken, en het won verdiend met 1-2 dankzij goals van Schoofs en Sales.

De eerste grote kans noteerden we al in de 4deminuut, met een slordigheid in de Lommelse verdediging, en De Bruyn die profiteerde maar net naast besloot. Even later ook een kans voor Oulare, maar deze ging vrij ver naast en over. In de 9de minuut een eerste schotje van Lommel via Vancsa, maar té zwak en makkelijk gepakt door Teunckens. En diezelfde Vancsa probeerde het vijf minuten later nog eens, maar nu ging de bal naast. In de tegenaanval alweer een erg grote kans voor Libert, maar ook dit schot ging naast. Daarna lange tijd weinig te beleven op het Lisp, tot in de 38ste minuut Vetokele zich doorzette in de zestien, een strakke voorzet afleverde, en dan werd de bal, volgens ons door een Lierse-speler, maar volgens ‘Eleven’ door Schoofs, in de goal ‘gefrommeld’: 0-1! Een vijftal minuten later kreeg diezelfde Vetokele wéér een geweldige kans, maar Teunckens kon in twee tijden pakken. Ruststand dus 0-1.

Een eerste kansje was er alweer voor Vancsa in de 5deminuut van de tweede helft, maar de bal ging over. Even later een goeie actie aan de overkant met De Bruyn die voorzette en Van Acker die droog inknalde: 1-1. In de 56ste minuut scoorde Sales dan ei zo na de 1-1, maar zijn hard schot trof de onderkant van de lat! In de 77ste minuut stond de Lierse-doelman wel erg ver voor zijn doel, en Sales had dit bij een verre uittrap van De Busser erg goed ingeschat, en met een perfecte lob maakte hij er 1-2 van! Een vijftal minuutjes later ook nog eens een goeie kans voor Lierse via de ingevallen El Touille, maar De Busser was er sneller bij. En zo eindigde deze goede en spannende wedstrijd op 1-2, met een 12 op 12 tot gevolg!

De volgende wedstrijd is in de Beker tegen Wezet, de volgende competitiewedstrijd is de week erna in Dender.