Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Het circus is in 't stad

Het circus is in 't stad

Het Wiener Circus reist in België rond sinds 1965. Daarmee zijn ze het oudste, nog rondtrekkende circus, in België. En nu staan ze in onze stad tot en met zondag 6 oktober. Bezoek hun website voor de speeldata en voorstellingsuren én de beste tickets: www.wienercircus.com. U vindt ze aan de Vreyshorring, tussen de Ring en Provil in.

Onze reporter Rowen Boons was gisteren aanwezig op de première, zag dat het héél goed was, en maakte er een bijzonder knappe fotoreportage van, zie hieronder. Maar u kan op één van de speeldagen ook gratis naar de show gaan kijken, dankzij de Lommelse Gazet! Alles wat u moet doen is zéér snel (vandaag zaterdag) een mailtje sturen aan lommelsegazet.win@telenet.be en de eerste 20 ontvangen allemaal een gratis ticket! Zondag maken we de winnaars bekend!

Méér foto's op onze Facebookpagina

Geschiedenis van dit circus

In 1954 kwamen Gottfried (1901-1978) en Anna Malter vanuit Duitsland naar België met hun acht kinderen. Ze werkten aanvankelijk bij grote Vlaamse circussen als Libot-Simon, Semay en Broadway. Vanaf 1960 startte de familie met een eigen onderneming, Tiroler Circus, dat een grote menagerie herbergde. Tegen het eind van de jaren ’60 reisden ze met een tweemast chapiteau en een vijftiental wagens waaronder kooiwagens met beren, leeuwen, chimpansees en een olifant.

Alle kinderen van Gottfried en Anna werkten mee in het Tiroler Circus. Ulrich werd bekend als dresseur en was de eerste van zijn broers en zussen die op eigen benen ging staan. In 1965 begon hij met het Wiener Circus, samen met zijn vrouw Irene Aspeslag.

Zij werkten veel met dieren, ook wilde dieren zoals leeuwen, beren en olifanten, maar kwamen daar de laatste jaren van terug. Tot op vandaag wordt nog steeds gereisd onder dezelfde naam. Wiener Circus is een vaste waarde in Vlaanderen en staat bekend als een gezellig circus dat bouwt op een lange traditie. De leiding is in handen van Ricky Cannone, door Ulrich en Irene als een eigen zoon beschouwd.