Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Gelijkspel Lommel SK tegen Lierse

Foto Lommel SK

Lommel gaf vanavond Lierse partij, een ploeg die evenveel punten telde in het klassement, nl. 9. Na een gelijkopgaande eerste helft en een penalty-goal van Lierse nam Lommel in de tweede helft de wedstrijd volledig in handen, creëerde enkele kansen, maar kon enkel milderen tot een 1-1 gelijkspel dankzij Salah.

De wedstrijd startte evenwichtig, met een halve kans aan beide zijden, maar verder ging het redelijk op en af. Omstreeks het kwartier opnieuw twee kansen aan beide zijden, eerst voor Sam De Grand voor Lommel net naast, even later in het zijnet van Claes voor Lierse. Het bleef evenwichtig maar échte kansen kwamen er niet, op één hele grote na voor Rosa, en nadien dé fase van de eerste helft waarbij de ref lang moest nadenken (en zijn eerste beslissing terugdraaien) om uiteindelijk toch een penalty toe te kennen aan de bezoekers wegens handsspel, bediscutabel, maar nadien herbekeken misschien toch niet helemaal onterecht, en 0-1 via Adinany, meteen ook de ruststand.

Lommel SK probeerde na de rust te drukken, en bleef in balbezit. Maar de verdediging van Lierse was erg stevig en Lommel geraakte er niet echt door. In de 52ste minuut dan toch een poging van Karim Dermane, maar zijn schot ging voorlangs. In de 62ste minuut kreeg de thuisploeg dan toch loon naar werken, dankzij een voorzet van Dermane op Salah die netjes in de rechterhoek knalde: 1-1. In de 73ste minuut knalde de ingevallen Stevanovic een gemaakt doelpunt nog hoog over, bijna de 2-1 dus. En een vijftal minuutjes later zagen we ook een goeie infiltratie in de zestien van Sam de Grand, maar net niet voldoende om een goed schot af te leveren. Nog eens 5 minuten later moest de bezoekende keeper Peersman alles uit zijn lijf halen om de kopbal van Kébé uit zijn doel te ranselen. Vijf minuten vóór affluiten kwam Lierse dan toch nog eens uit de omknelling, en Tolinsson hield de bezoekers in extremis van een tegengoal. Helemaal op het einde van de wedstrijd kwam Vetokele Van Duiven nog vervangen en scoorde zelfs bijna de winning-goal, maar... net niet! En zo eindigde deze wedstrijd uiteindelijk toch teleurstellend op een gelijkspel.