Cuchara én Cocotte opnieuw in Gault & Millau
Ze blijven het 'flikken', Cuchara en Cocotte. Gisteren werd de nieuwe gids voorgesteld, en Cuchara blijft op 17,5 punten staan en Cocotte op 14. Proficiat aan beide zaken...
Graag geven we u de officiële vermelding in de Gids van deze twee restaurants ook mee:
Cuchara
In het noordelijke deel van België meer bepaald in Lommel kan je voor een verrassende experience dining kiezen. Het interieur in donkere tinten, de opvallende zwevende boomstam als glaswerk aan het plafond, knappe designstoelen en tafels zorgen samen voor een zen moment. Een setting die wonderwel past bij de even verfijnde als eigenzinnige creaties van Jan Tournier. Een chef met een enorme technische bagage die resoluut zijn eigen weg ging met een kenmerkende stijl die blijft verbazen. Elk bord is een kunstwerkje op zich. Vaak qua opmaak Japans geïnspireerd met toetsen uit het Franse en Belgische smaakregister waarmee hij het eigen terroir niet verloochent.
Uit het meergangenmenu onthouden we een sublieme pan cristal met Australische truffel, tonijn, kaviaar en shiso. Gekonfijte duivenbout met jus van de duif en luchtige crème van beurre noisette met gember en soja en muntolie is top. Het wordt stil aan tafel bij rundertartaar aangemaakt met yuzu kosho van yuzu en jalapeño, complexe jus van mimolette kaas, uitstekende umi kaviaar, Koreaans zeegras en crunch van oester. De zeer interessante wine pairing verdient een aparte vermelding.
Cocotte
Cocotte ademt een en al gezelligheid uit waarbij aparte art deco elementen voor extra sfeer zorgen. Chef Jan Mangelschots ontvangt zijn gasten ontspannen en zorgt voor tevreden gezichten met leuke doordachte smaakassociaties die hij zowel in een menu als in een gevarieerde kaart aanbiedt. Hamachi combineert hij als voorgerecht met papaja en leche de tigre tot een harmonieus geheel. Kwartel geeft hij met een oosterse lak extra smaak en textuur waarbij furikake kruiden nog voor een fijne extra smaaklift zorgen. Verzorgde dame blanche en klassieke sabayon om de laatste gaatjes te vullen.