Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Basket Lommel wint overtuigend van Spirou Basket

De Lommelse heren A-ploeg moest vanavond Spirou Charlerloi B partij geven. En dat deden ze met verve, na het jammerlijke verlies met één puntje vorige week bij Donza. Er werd vanavond gewonnen met 83-80 (quarters: 25-16, 55-31, 68-52, 83-80). Een wedstrijd die Lommel steeds in handen had, maar waar ze in het laatste quart toch nog alles uit de kast moesten halen om niet weer kopje onder te gaan...

Lommel speelde een fantastische eerste helft (55-31) maar gaf de wedstrijd bijna uit handen na de rust ! Van bij de start nam Lommel het heft in handen via de heropstartende Matthias Bovy, Yannick Cornelissen en Matts De Keuster.

Coach McCollum bleef de spelers alert houden omdat Spirou onder de indruk was van het wervelende Lommel. Dit lukte aardig en Lommel ging rusten  met 24 punten voorsprong door prachtig samenspel en puik afwerkende Jules Bouts (3/4), Yannick Cornelissen (2/2), Matthias Bovy (5/8) en Matts De Keuster (8/9) : samen met een afwerking van 78 %.

Daarna leek het dat er een totaal nieuwe Spirou-ploeg op het veld kwam: via 55-31 ging het in 2 minuten naar 55-41 en nog 2 minuten later naar 56-46 : Spirou scoorde een 1-15.

In het 4de kwart kwamen ze nog dichter tot 72-69 (35ste min). Gelukkig hielden de Lommelse spelers op het einde het hoofd koel en werd het vooralsnog een verdiende overwinning.
Hierdoor sluit Lommel aan bij de top van het klassement met 3 op 5 gewonnen wedstrijden.

Scores  Lommel: Matts De Keuster 32, Matthias Bovy 16, Darnell Sneyers 12, Jules Bouts 9, Yannick Cornelissen 9, Wout Jansen 5, Sander Bollen, Louis Dubois, Robbe Eyckmans, Berre Vangeel.