Basket Lommel verslaat Lier met 97-86

Wat een spanning vanavond bij de wedstrijd van de heren basket Croonen tegen Guco Lier... Bij de rust stond de thuisploeg nog één puntje in het krijt (49-50), in het derde kwart kwam ze eerst een zestal punten achter, maar nadien zetten ze alles weer recht, na het derde kwart was de stand 72-69. In het vierde kwart stond er geen maat meer op de mannen van Lommel en ze wonnen uiteindelijk zelfs verdiend met 11 punten verschil!

Wedstrijdverslag
Quarters: 21-26, 28-24 (49-50), 23-19 (72-69), 25-17 (97-86).

In aanwezigheid van een 300-tal supporters startte Lommel stevig via Toon Wesenbeek (8pt) en Matts De Keuster (7pt) naar 21-16 (9de min) maar Guco liet niet begaan en met een 0-10 sprongen ze in amper 1 minuut over Lommel naar 21-26 (10de min). In het 2de kwart ging het gelijkmatig op en neer met een 49-50 ruststand. In de laatste minuut voor rust viel Yannick Cornelissen jammer genoeg uit met een zware voetblessure en werd afgevoerd naar de spoed.

Na de rust ging het opnieuw op en af (72-69 einde 3de quarter). Dan vonden Toon Wesenbeek en Tom Ackermans het welletjes en zij scoorden onder hun tweetjes 22 punten in het laatste kwart. Toon speelde een uitzonderlijke match met 8/14 veldkorven en 11/13 vrijworpen evenals 11 rebounds. Ook de jongeren deden een belangrijke job onder impuls van de ervaring en onvermoeibare inzet van captain Enrico Montanari die 6 assists uitdeelde.

Er volgde een staande ovatie van het talrijke publiek na de verdiende overwinning en iedereen kijkt uit naar de comfrontatie tegen medeleider Mailleux Comblain op zaterdag 4 november.

Scores  Lommel: Toon Wesenbeek 28, Tom Ackermans 16, Matthias Bovy 13, Matts De Keuster 12, Enrico Montanari 8, Jules Bouts 8, Yannick Cornelissen 6, Sander Bollen 4, Louis Dubois 2.