Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Géén rechtstreekse promotie voor Lommel SK

Lommel SK kreeg vanavond de allerlaatste kans om alsnog rechtstreeks te promoveren naar eerste klasse A. Maar het was naast een eigen overwinning ook nog eens afhankelijk van de resultaten van Dender én Deinze. En die lieten het niet liggen, zoals Lommel de afgelopen weken dat wél deed. Géén rechtstreekse promotie dus, maar wél nog een extra kans om via de barrages te stijgen… En wat deed Lommel  vanavond dan? Wel… ze wonnen met 3-1 dankzij twee goals van Vancsa en één van Sales. Maar het mocht dus niet baten...

De aftrap werd gegeven door Lommels veldritfenomeen Laura Verdonschot. Na amper 5 minuten stond het al 1-0 voor Lommel na een snelle aanval, een goeie actie van Talvitie waardoor de bal eerst tegen de lat ging door toedoen van een verdediger van Beveren, maar in de rebound scoorde Vancsa onhoudbaar de 1-0.  En ondertussen kwam Beveren amper over de middellijn, tot aan de 18de minuut toen ze dan toch een klein kansje kregen via Servais. Maar De Busser stond op de goeie plaats… En in de tegenaanval zagen we een goede voorzet van Talvitie, maar Reus haalde het gevaar weg.  In de 26ste minuut zagen we nog een gekraakt schot van Granell, maar het ‘heilige vuur’ van de aanvangsminuten was wel wat weggeëbd ondertussen. En zo bleef het tot aan de rust… Een rust waarbij wij eens gingen kijken wat de twee grootste concurrenten deden op dat ogenblik, en Dender… die stonden voor met 0-2 terwijl Deinze op 0-1 stond. Virtueel Dender dus rechtstreeks naar 1A en Lommel dat viede zou zijn, en dus tegen de vijfde moet uitkomen voor die derde stijgersplaats.

Op naar de tweede helft! In de 55ste minuut trapte Limbombe onhoudbaar vanop afstand de 1-1 tegen de netten. Maar amper twee minuten later scoorde Vancsa zijn tweede van de avond: 2-1! Daarna bloedde de wedstrijd enigszins dood... Tot de bij de rust ingevallen Sales er anders over beslistte en Beveren de doodsteek gaf: 3-1. In de 80ste minuut zagen we nog een verdienstelijke poging van Lucas Schoofs, maar jammerlijk iets te zwak om de bezoekende keeper te verontrusten, en enkele minuten later nog eens een goeie aanval van de thuisploeg met een uitstekende Vancsa en Sales, maar net niet afgerond. In de 89ste minuut kwam Limbombe kwasi alleen voor De Busser, maar hij knalde over. In blessuretijd mochten Neven en Henckens dan ook nog heel even van de grasmat proeven onder bijzonder luid en warm applaus van het talrijke publiek.

En zo eindigde deze partij op 3-1, en gezien de andere uitslagen zal Lommel op de vierde plek eindigen en tegen de vijfde (Zulte Waregem) moeten strijden voor een extra kans op promotie. En daarna tegen de winnaar van Patro tegen Deinze. De eerste wedstrijd van deze barrages is volgend weekend in Zulte-Waregem, en op woensdag 1 mei ontvangen ze dezelfde club thuis!