Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Lommel SK verliest vriendschappelijk van Antwerp U23

Vanmiddag speelde Lommel SK een volgende vriendenwedstrijd tegen de U23 van Antwerp FC. De basisopstelling was totaal anders dan deze van tegen Al Ahli vorige zaterdag, toen met 1-0 gewonnen werd. Trainer Bould wilde duidelijk al zijn spelers eens in wedstrijdomstandigheden uittesten… De eindstand was 1-2 voor de bezoekers.

Een eerste (wild) schot hoog over kwam er al in de 2de minuut via Kluivert Aguilar. Een eerste doelkans viel er op het kwartier voor de nr 14 van Antwerp (we hadden géén ploegopstelling gekregen van Antwerp, dus moeten we het met de nummers doen…), zijn schot ging maar net naast. Even later volgden nog schoten van nr 11 (op Ivezic) en opnieuw 14 over. Pas in de 40ste minuut nog eens een kansje voor de thuisploeg, mits een kopbal van Banguera net naast. Even later ook nog een goeie actie van Alvaro Santos, maar échte doelkansen bleven uit deze eerste helft. Tenminste… tot in de allerlaatste minuut met opnieuw een bijzonder knappe voorbereidende actie van Santos, een perfecte voorzet en de goal van Ziyad Salifu: 1-0, meteen dus de ruststand.

De eerste 15 minuten van de tweede helft zagen we vooral erg steriel voetbal, met geen enkele kans. Pas in de 62ste minuut een schot van Lommel SK via McGrath, maar makkelijke gepakt door de bezoekende keeper. In de 66ste minuut dan toch ook een goeie aanval van de bezoekers, met een goede doorsteekpas-assist en met als doelpuntenmaker Tiga: 1-1. En amper een zestal minuten later kopte Antwerp de 1-2 tegen de netten. Meteen daarna voerde Bould een wissel door van maar liefst 8 nieuwe spelers. In de 85ste minuut moest Ivezic een schot uit zijn goal ranselen in hoekschop. Helemaal op het einde nog wel eens een goeie infiltratie van de ingevallen Vancsa, maar uiteindelijk ook geen doelkans. Eindstand dus 1-2, niet onverdiend voor Antwerp, wegens té weinig, of feitelijk zelfs géén doelkansen voor de thuisploeg!

In de marge van deze wedstrijd kunnen we ook nog melden dat Lommel momenteel onderhandelt met PSV ivm de overgang van spits Jason Van Duiven, en ook voor Stef Peeters van Patro Eisden is er interesse vanwege Lommel SK...