Zelf Lommels nieuws insturen? Dat kan via lommelsegazet@telenet.be

Lommel SK speelt (maar) gelijk tegen Deinze

Lommel speelde vanmiddag de finale van de promotion play-offs tegen Deinze. Volgende zondag volgt de terugwedstrijd, maar vandaag werd het in ieder geval een 1-1 gelijkspel, waardoor volgende week alles over te doen is...

De thuisploeg vloog er stevig in, gesteund door een bijzonder goed gevulde tribune. In de 7de minuut een bijzonder grote kans voor Deinze toen Van Landschoot alleen op de keeper afging, maar naast besloot.  In de 18de minuut opnieuw een grote kans voor de bezoekers, maar De Busser voorkwam nog net de goal van Mertens.  En Lommel ondertussen? Die vochten wel voor iedere bal, maar behalve enkele knappe acties van vooral Vancsa en Talvitie creëerden ze geen doelkansen. Pas in de 28ste minuut een zwak schot op de keeper door Dermane, gevolgd door alweer een goed schot van Talvitie dat naast ging.  In de 40ste minuut dan toch nog eens een kans voor Vancsa, maar in hoekschop gewerkt door de verdediging.  En zo bleef het 0-0 tot aan het rustsignaal, met weliswaar het meeste balbezit voor Lommel, maar bij de bitter weinige kansen waren die twee van Deinze nét iets gevaarlijker…

In de 48ste minuut een bijna-kans voor Lommel na een vlijmscherpe voorzet van Lucas Schoofs, maar niemand die de bal kon intikken.  En in de 54ste minuut na een ietwat warrige fase een knappe goal van Vancsa: 1-0.  Amper drie minuten later door diezelfde Vancsa weer op in de zestien, maar deze keer werd zijn schot in hoekschop verwerkt door een verdediger. In de 65ste minuut een schotje van Deinze via Staelens, maar recht in de handen van De Busser. Even later eerste opnieuw een goeie tussenkomst van de Lommelse doelman op een doorbraak van Souleymane, en direct erna een hard schot van Talvitie, gestopt door Miras Blanco. In de 75ste minuut gebeurde dan wat niet mocht gebeuren... Deinze scoorde tegen, doelpuntenmaker was de ingevallen Braken: 1-1. In de 79ste minuut zagen we een afstandsschot van Rosa, maar te zwak om gevaarlijk te zijn.

En zo eindigde deze wedstrijd op een toch wel billijk gelijkspel met twee ploegen die gestreden hebben, maar geen één van de twee kon haar wil aan de ander opleggen.